неделя, 3 май 2015 г.

Ненагледна моя (Beautiful you) - минималистичен редизайн и впечатленияВ книгата е пълно със сексуални играчки и мерене на пулса, тъй че този дизайн бе близо до ума. Получи се нещо минималистично, може би дори прекалено минималистино, но съм доволен от резултата. Следващия път ще опитам нещо по-натруфено.

Колкото до самата книга...


Пени Хариган е една с нищо незабележителна млада жена, насред огромния Ню Йорк. Професионалният й живот е в задънена улица, а любовният на практика не съществува. Наглед щастлива случайност я среща с един от най-богатите мъже на планетата - К. Линъс Максуел. Това, което следва много оргазми по-късно, застрашава бъдещето на цялото човечество. Книга, която разтърсва като орг... всъщност май не чак толкова.

За първи път ми се случва да го кажа - о, боже, ето случва се, наистина го казвам -

малко съм разочарован от книга на Паланюк.

“Ненагледна моя“ започва стряскащо, както може да се очаква от книга на майстора на абсурда. Бум, тряс, изнасилване насред съдебната зала, шок и ужас. Но това, което следва, не е особено впечатляващо.

Книгата е пълна с шокиращи и абсурдни моменти. Сюжета е пародия на "50 нюанса сиво" и другите секс чиклити, навъдили се покрай нея. Властен милярдер избира едно най-обикновено момиче за секс игричките си. Четейки все очаквах някакъв голям обрат, който да завърти историята в пълен хаос, както в по-добрите книги на Паланюк, но това така и не стана. "Ненагледна моя" е интригуваща, но прекалено предвидима история.

Не ме разбирайте погрешно (о, всички мои двама читатели), книгата ми хареса. Има всичко, което може да се очаква от Паланюк. Започна от края, както винаги, имаше и смешни, и тъжни, и брутални моменти. Но това никак не е достатъчно. Харесах основната идея, допадна ми и Пени, но книгата в моите представи бе недостатъчно хаотична и недостатъчно брутална. А това е невероятно важно за една книга на Чък Паланюк.

Общо взето:
Средна работа/10

отдолу - изданията на Ера и Jonathan Cape:
Няма коментари:

Публикуване на коментар